works 1997-2011

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

VIDEO– VIDEO INSTALATION 

2011           Air Quality                               video, 7min 16sec

2010          Τα αγάλματα της πόλης μας  video, 9min

2010           Post Body                                video, 4 min

2007           Departure                                 video, 2 min

2006-2008  Frames                                     video installation

2006           00-06                                         video, 5 min

2004-2005  Horizon 00-04                        video,5 min 7sec

2004-2005  The Castle of Fylla                 διαδραστική  βίντεο- εγκατάσταση,

2004-2005  GREEN WEEK video, 1min20 sec

2002           00-03                                          video, 2min 13 sec

2002           00-02                                          video, 2min

2002           00-01                                          video, 3min

2000           WIR? (ΕΜΕΙΣ?)                          video installation,4min 20sec, 

2000           BLUE (ΜΠΛΕ)                            video, 2min 31sec.

2000           ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ                 video, 1min 31sec.

2000           REFLECTION                             video installation.

2000           KENOTRON                               video 1min.

1999           SPUK 2000                                 video 2min 20sec.

1999           CITY                                            video, 2min.

2000           SD200                                         video, 3min

1999           Dreams                                       video, 2min.

1999           Εξαφανίσεις                                video, 1min 34sec.

1998          Tranzit I II                                    video installation, 5min

1998           Lights                                          video,1min

1998          Αποθήκη                                      video, 20sec

1997           Sampotaz                                    video instalation

Post Body   2011

video, 4 min

CONCEPT
Η διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για την μορφή και το περιεχόμενο της φύσης αλλά και της αντίληψης του ίδιου του ανθρώπινου σώματος, τείνει να δημιουργήσει μια διαρκεί σχέση αποξένωσης-ενσωμάτωσης μεταξύ τους, μέσα στην οποία άλλοτε το σώμα γίνεται μέρος και προέκταση της φύσης και άλλοτε εκτοπίζεται από αυτήν ως ξένο σώμα.

2011  Air Quality,

Εκπαιδευτική ταινία μικρού μήκους διάρκειας 7’λεπτών

Διάκριση 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, και 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 18 ΕΤΩΝ” στο «Yourvid Save Energy», Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός για τη Βιώσιμη Ενέργεια και το ψηφιακό Βίντεο”)που υλοποιήθηκε με μαθητές του 18ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Σκηνοθεσία & μοντάζ: Στέλιος Ντεξής.

«Τα αγάλματα της πόλης»   2009

Εκπαιδευτική ταινία μικρού μήκους διάρκειας 9’λεπτών

(1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ) στον Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ντοκιμαντέρ του National Geographic και ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στο πλαίσιο του 12ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού της Πάτρας & 12ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών), που υλοποιήθηκε με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Σκηνοθεσία & μοντάζ: Στέλιος Ντεξής.


2007  “Departure”

video, 2 min in loop

CONCEPT

Σημεία αναχώρησης και προορισμοί, δρόμοι περάσματα – σημεία προοπτικής – διέξοδοι αδιέξοδα. Θέσεις μετέωρες που πολλές φορές ταυτίζουν την ακινησία με την κίνηση, την σιωπή με το θόρυβο στο νέο διαμορφωμένο τοπίο, όπου οι ουμανιστικές αξίες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. (παρουσιάστηκε στην BIENNALE1, Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θες/νικης, «Ετεροτοπίες – Project Public Screen»)


Frames 2006-2011

Επιτοίχια βιντεοεγκατάσταση αποτελούμενη από 10 λευκά μόνιτορ

“00-06”     2006

Video. Duration 6min

CONCEPT
Συλλέγουμε από μια περίοδο εξέλιξης βιώματα, συναισθήματα, εικόνες, ήχους. Όλες αυτές οι μορφές είναι σε αδράνεια μέσα μας. Όταν συσσωρευτούν και σχηματοποιηθούν σε κάτι σημαντικό κινητοποιούνται και μεταβάλλονται, μέσω της αντίληψης μας, δίνοντας την αίσθηση του πραγματικού λέμε ότι το σώμα άλλαξε μορφή. Ή καλύτερα δεν υπάρχει μορφή, αφού η μορφή είναι το ακίνητο και η πραγματικότητα η κίνηση. Εκείνο που είναι πραγματικό είναι η αδιάκοπη αλλαγή μορφής. Η ταινία χτίζεται πάνω σε ένα ρυθμικό μοντάζ και όχι πάνω σε μια θεατρική πράξη, με βασικά χαρακτηριστικά της τις γρήγορες εναλλαγές στον χρόνο και στον χώρο, την πολυπλοκότητα των γωνιών λήψης, τις φωτιστικές αντιθέσεις. (παρουσιάστηκε στο Θέατρο Αμόρε με επιμελήτρια Ghislaine Dantan)The Castle of Fylla      2004-2005 

διαδραστική βίντεο- εγκατάσταση
GREEN WEEK 2005

Εκπαιδευτική ταινία μικρού μήκους διάρκειας 1’,20.

Horizon 2004

Video. Duration 4 min

CONCEPT

Αναμονή, Προσμονή , Εντάσεις, Ανατροπές. Όλα μαζί σε ένα ρυθμό εικόνων. Ενα οπτικό σχόλιο για την διερεύνηση της συνείδησης και των αισθήσεων.00-03 2002

video, duration 2.13 min

CONCEPT

Μέσα σένα σώμα ακίνητο, μέσα σε ένα υγρό περιβάλλον, διακινούνται με εσωτερική ένταση εικόνες και συναισθήματα φωνάζοντας σιωπηλά, «Δώσε μου αέρα να αναπνεύσω»

 (1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΕΣΚ Πειραματικού Βίντεο στο “Παράξενη Οθόνη”, Φεστιβάλ Video και Multimedia Μονής Λαζαριστών, Θεσ/νίκη“0002” 2002

video, duration 2min

CONCEPT
Legs in an effort to synchronize their movement, under a repetitive almost hypnotic sound. The action, in resembling with a pendulum, comments on the ability or inability to comply with the flow of time and rhythm.
Αιωρούμενα πόδια σε μια προσπάθεια συγχρονισμού της κίνησης τους κάτω από τον ήχο ενός επαναλαμβανόμενου σχεδόν υπνωτιστικού ρυθμού. Η δράση κάνει αναφορά στην ικανότητα ή την ανικανότητα προσαρμογής της κίνησης στο χρόνο και τον ρυθμό. Οι περφόμερ αφέθηκαν στον ρυθμό του ήχου, συντονίζουν αβίαστα την κίνηση τους με την μουσική αλλά και την μεταξύ τους κίνηση, χωρίς πρόβες και προετοιμασία.

“0001” 2002

Video 3min


CONCEPT
Μέσα σε μια διαρκή αναζήτηση και επαναπροσδιορισμό του ενδιάμεσου χρονικού τοπίου, οι σκέψεις σχηματοποιούνται καισυμπιέζονται σε κινούμενες εικόνες. Πνεύμα και ύλη εγκλωβισμένα ανάμεσα στην αρχή και το τέλος, αναζητούν αδιάκοπα το ωραίο, το διαρκές, το απόλυτο. Ένα συνεχόμενο ταξίδι, σε μια διαρκή επανάληψη.Reflection    2000

Video installation / Video in loop.

 CONCEPT
A video installation at the “Paradise” Turkish baths in Thessaloniki.
Water reflection images and bather sounds are video-projected onto the roof of the building. This work was created for the specific archaeological site with a view to rousing memories and sensations and focusing on the former use of the building.
Εγκατάσταση video η οποία πραγματοποιήθηκε στα τούρκικα Λουτρά “ο Παράδεισος” στη θεσ/νίκη. Βίντεο από αντανακλάσεις νερού και ήχους από λουόμενους, προβάλλονται στην οροφή του κτιρίου.
To έργο δημιουργήθηκε για τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, με έμφαση στην παρελθούσα λειτουργία του κτίσματος.

Wir? 2000

ΒΙΝΤΕΟΕΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ 3 ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ, ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 4MIN 23SEC

CONCEPT
Τo ποίημα Anna Blume του Kurt Schwitters γίνεται αφετηρία για την δημιουργία του έργου αυτού. “Εγώ, μου, Εσύ, Εμείς;” (Ich, meiner, Du, Wir? – Deiner Dich!).
Σε ένα τρίπτυχο προβολών με τίτλο «wir?» (εμείς;), μέσα από εναλλασσόμενα θραύσματα εικόνων και ήχων, δημιουργείται μια κυκλική και ταυτόχρονα αποσπασματική αφήγηση γύρω από τη σχέση ενός ζευγαριού. Στο επιλεκτικά απογυμνωμένο από χρώματα και αντικείμενα τοπίο, κυριαρχεί μόνο το κόκκινο χρώμα.
Η κάμερα παραμένει ακίνητη και καταγράφει μια πορεία γύρω από τον προσωπικό χρόνο των δύο performer. Παρακολουθεί ασφυκτικά τις κινήσεις και τις δράσεις τους. Μέσα από μια σειρά στερεοτυπικών εικόνων καθημερινότητας και παράδοξους τρόπους επαφής, η επικοινωνία παραμένει πάντα μετέωρη και αμφίβολη. Το έργο φέρνει στο προσκήνιο την αμφισβήτηση για τους ρόλους των δύο φύλων, για τις στερεοτυπικές σχέσεις, για τους τρόπους συνύπαρξης, για το “εμείς”, για το “μαζί”. (διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού, παρουσιάστηκε σε πολλά διαφορετικά φεστιβάλ. Ενδεικτικά στο International Festival Sarajevo-Video Project “Call MeSarajevo” στο Σαράγιεβο).


(διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού, παρουσιάστηκε σε πολλά διαφορετικά φεστιβάλ. Ενδεικτικά στο International Festival Sarajevo-Video Project “Call MeSarajevo” στο Σαράγιεβο).


“blue”      1999-2000

Video. Duration 2min 40sec.

CONCEPT

Σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, χωρίς προοπτική, n συνεχής αλλαγή επιπέδων και n αλλεπάλληλη διαστρωμάτωση video εντείνουν την παραδοξότητα της σχέσης μεταξύ αντικειμένου-υποκειμένου. To αντικείμενο-γυάλα γίνεται μέσο προβολής διαστρεβλωμένων εικόνων και προσδοκιών, εγκλωβίζοντας τελικά τους ήρωες μέσα σε αυτό.


In o digital environment, without perspective, the continuous changing of levels and the successive video layers intensifies the unconventional relationship between object – subject. The glass-bowl object becomes the medium of projecting distorted images and expectations, capturing the performers in it.


Αστικό τοπίο 2000

Πλαστικοποιημένες ψηφιακές εκτυπώσεις

ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ 2000

video, 1min 31sec.


KENOTRON 2000

video 1min


Pieces of marsh 2000

Ηχητική επιτοίχια εγκατάσταση


 SPUK 2000 1999

video installation 2min 20sec

CONCEPT
To  έργo είναι Βασισμένο στην ντανταϊστική ταινία του Η. Richter “Vormittagsspuk” (Πρωινά Φαντάσματα, 1927-1928), με δέμα την επανάσταση ίων αντικειμένων ενάντια στη ρουτίνα. Τα αντικείμενα μετατρέπονται σε ζωντανοί οργανισμοί που η Η γλώσσα τους και οι χειρονομίες τους γίνονται πεδίο εξερεύνησής. Με πειραματισμούς πάνω στην κίνηση αποκαλύπτεται η εσωτερική δομή της ταινίας. Κρατώντας τον ήδη υπάρχοντα ρυθμό, εισάγονται νέα στοιχεία αυτοσχεδιασμού πάνω στην κίνηση, συμμετέχοντας και εμείς ταυτόχρονα ως ηθοποιοί και θεατές στην δράση της ταινίας.


CITY 1999

video, 2minTranzit  I-II 1998

video, video installation 5 min, in loop

Tranzit  I (3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΒΙΝΤΕΟ) στο 3ο Φεστιβάλ Δημιουργών Βίντεο στο Μύλο Θεσ/κης

Tranzit  II
Non virtual reality 1998

Εγκατάσταση με ψηφιακές εκτυπώσεις
Sampotaz 1997 

Video instalation with 3 monitors, duration 10 min, in loop

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *